«Η ζωή είναι μάχη. Η μάχη είναι δόξα. Η δόξα είναι τα πάντα». Κάπως έτσι, το Blood Rage, μας καλωσορίζει σε μια ένδοξη μάχη, γεμάτη Βίκινγκς και σκανδιναβικούς θρύλους. Ναι, λοιπόν, είναι γεγονός. Μετά από την επιστροφή των Βόρειων Πολεμιστών στο Netflix (όσοι δεν έχετε τσεκάρει το εκπληκτικό anime, Vinland Saga, μην χάνετε καιρό), τα Ντρακάρ επέστρεψαν και στο τραπέζι μας, με το πολυαναμενόμενο reprint ενός από τα πιο κλασικά και καλύτερα παιχνίδια στρατηγικής, των τελευταίων ετών. Ένα game που έκανε πολύ «ντόρο» στην πρώτη του κυκλοφορία (2015) και που η επανακυκλοφορία του, μετά από αρκετά χρόνια αναμονής, δεν άφησε ασυγκίνητους τους απανταχού gamers.


Το Blood Rage είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής για 2 έως 4 παίκτες, στο οποίο, κάθε παίκτης θα ηγηθεί της δικής του φυλής Βίκινγκ με σκοπό να την οδηγήσουν στη δόξα και να εξασφαλίσουν μια θέση στη Βαλχάλα. Όλα στο παιχνίδι έχουν να κάνουν με τη δόξα, βγάζοντας απόλυτα το θέμα του. Για την ακρίβεια, ποτέ, σε κανένα άλλο παιχνίδι δεν ήταν τόσο «επιβραβευτικό» το να χάσεις μία μάχη. Και αυτό γιατί, κάθε πολεμιστής σου που θα πεθάνει, θα εξασφαλίσει μια θέση στο τραπέζι του Όντιν, άρα θα κερδίσει και πόντους νίκης. Φυσικά και ο στόχος σου δεν είναι μόνο η ένδοξη ήττα, καθώς το παιχνίδι είναι γεμάτο τρόπους για να μαζέψεις πόντους. Συνδυάζει άψογα μηχανισμούς ελέγχου περιοχών, όπου σου επιτρέπει κερδίζοντας τη μάχη να κάνεις πλιάτσικο σε περιοχές κερδίζοντας πόντους για τον έλεγχό τους, όσο και μηχανισμούς drafting, εμπνευσμένους από το κλασικό Wonders, που θα σας δώσουν πρόσβαση σε κάρτες με μοναδικά εφέ, quests αλλά και end game scoring συνθήκες. Όποιο μονοπάτι και να διαλέξετε να ακουλουθήσετε ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αποφύγει τη μοίρα του κόσμου, το Ράγκναροκ, προσθέτοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο θέμα του παιχνιδιού.


Σε ό,τι αφορά στην παραγωγή του παιχνιδιού, αν σε κερδίζει μία με την εξαιρετική μίξη μηχανισμών, με το οπτικό του κομμάτι σε κερδίζει χίλιες! Πραγματικά, ανοίγωντας το κουτί σε περιμένει μία από τις εντυπωσιακότερες παραγωγές που έχουμε δει ποτέ σε επιτραπέζιο. Υπέροχες και πολλές μινιατούρες πολεμιστών, με δύο διαφορετικές πόζες για κάθε φυλή, μοναδικές μινιατούρες αρχηγών και το αποκορύφωμα, αποτελούν αδιαμφισβήτητα οι μεγάλες μινιατούρες των τεράτων της σκανδιναβικής μυθολογίας, που έρχονται να συμμετάσχουν στις μάχες μας. Το παιχνίδι μπορεί να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο, καθώς οι φιγούρες του αποτελούν ιδανικό υλικό για βάψιμο, για τους χομπίστες! Το ταμπλό και οι κάρτες διαθέτουν επίσης εξαιρετικό artwork δίνοντας στο σύνολο του game όψη που σε τραβάει με τη μία και σε κάνει να θες να το παίξεις.


Η επιδρομή των Βίκινγκς φυσικά, δεν αναμένεται να σταματήσει με την επανακυκλοφορία του Blood Rage, καθώς στις αρχές του 2023 αναμένεται η κυκλοφορία, ενός ακόμα σούπερ hot παιχνιδιού, με θέμα τους επιδρομείς του Βορρά, το Tiny Epic Vikings, τον τελευταίο τίτλο της σειράς Tiny Epic, ο οποίος είναι ήδη διαθέσιμος για προπαραγγελία. Για όσους αγαπούν λίγο περισότερο το «ωμό» πλιάτσικο και το lootάρισμα σε γειτονικά χωριά, το Raiders of the North Sea αποτελεί έναν ακόμα τίτλο στρατηγικής για να εμβαθύνετε στις συνήθειες και των Βίκινγκς, με πιο απλούς κανόνες, κάνοντάς το κατάλληλο και για γκρουπ με μικρότερη εμπειρία.

Πάρτε τον εξοπλισμό σας λοιπόν, επιβιβαστείτε στο πολεμικό σας πλοίο και ανοιχτείτε στις Βόρειες Θάλασσες! Η δόξα και η μάχη σας περιμένουν! Θα απαντήσετε στο κάλεσμα των Θεών;